TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Chřest se do polévek či krémů hodí skvěle. Zkuste tento recept.

Suroviny na 4 porce

400 g odřezků z chřestu (stonky, slupky)
8 stonků celého chřestu
80 g másla
2 lžíce mouky
1 l zeleninového vývaru
250 ml smetany ke šlehání
bílý pepř, sůl

Postup

Z chřestu odřízneme hlavičky, zbylé stonky nakrájíme na špalíčky včetně dřevnatých konců.

Na rozpuštěném másle orestujeme špalíčky chřestu, zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a vaříme 20-30 minut.

Poté rozmixujeme, přecedíme přes hustý cedník, přidáme hlavičky chřestu a krátce povaříme. Podáváme s bylinkou, např. kerblíkem, doplnit můžeme např. osmaženým sezamem.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články