TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Výtečná tečka za nedělním obědem: větrníky s vyšlehanou šlehačku a kousky jahod.

Suroviny na 10 kusů

Na těsto

50 ml mléka
50 ml vody
100 g másla
100 g hladké mouky
3 vejce
špetka soli
pečicí papír

Na náplň

200 ml smetany ke šlehání
200 g jahod
2 lžíce moučkového cukru

Postup

Mléko, vodu, máslo a špetku soli přiveďte v hrnci k varu. Odstavte a vmíchejte mouku. Až směs vychladne, zašlehejte vejce.

Těsto dejte do cukrářského sáčku a stříkejte na plech větrníčky. Pečte v troubě při 180 ºC dozlatova.

Smetanu vyšlehejte s cukrem. Krémem a nakrájenými jahodami spojte překrojené větrníky.

Tags : větrník

Nenechte si ujít další zajímavé články