TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Grilovaný pstruh ochucený bylinkami, česnekem a citronem. Lehké a výborné jídlo.

Suroviny na 4 porce

4 pstruzi
1 citron
1 pažitka
1 estragon
1 bazalka
2 stroužky česneku
koření na ryby
petrželová nať
1 lžíce bílého vína
olej
sůl

Postup

Bylinky nahrubo pokrájejte a smíchejte s prolisovaným česnekem, olejem, vínem a solí.

Očištěné pstruhy zakápněte citronovou šťávou a nechte 10 minut odstát. Potom je posolte a posypte kořením na ryby a potřete bylinkovou směsí zevnitř i zvenku.

Na rozpáleném grilu opékejte ryby po obou stranách asi 15 minut a potírejte je bylinkovou směsí.

Tags : na bylinkách

Nenechte si ujít další zajímavé články