TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Lehká a raz dva hotová pochoutka pro celou rodinu. Kouzlo celého jídla spočívá v nadmíru křupavém a nadýchaném těstíčku.

Ingredience

Na rybu

4 porce bílé ryby, mražené nebo chlazené (podle chuti strávníků to je 400-600 g ryby)
100 g hladké mouky
20 g másla
½ lžičky soli
175 ml perlivé vody
700 ml oleje na smažení
Na ochucenou majonézu:
4 lžíce majonézy
pár kapek citronové šťávy
2 strouhnutí kůry z citronu

Postup

Pokud máte rybu mraženou, vyjměte ji z obalu, opláchněte a nechte 30 minut povolit při pokojové teplotě. Pokud čerstvou, pouze ji vyndejte z lednice, aby nešla na pánev příliš studená.

Připravte si ochucenou majonézu: rozmíchejte ji s citronovou šťávou podle chuti a s citronovou kůrou pro vůni. Rybí filety nakrájejte na kousky široké asi 5 cm a jemně osolte z obou stran.

Odměřte do mísy mouku, velkou špetku soli a vlijte rozpuštěné máslo. Míchejte metličkou, až se v mouce vytvoří hrudky. Odměřte si perlivou vodu, ale zatím ji do mouky nevlévejte. V kastrolu rozehřejte dost oleje na smažení, ve kterém budou moci kousky ryby plavat, tedy zhruba 3 výškové centimetry.

Naijte perlivou vodu do těstíčka a promíchejte, jen co by se spojila s moukou. V tomto těstíčku obalujte kousky ryby a hned je vkládejte do oleje.

Smažte ani zvolna, ani zprudka, ryba musí v oleji viditelně bublat, nikoli však přespříliš prskat. Hotové jsou, když ze všech stran letmo zezlátnou, nečekejte ale na žádný výrazný odstín. Usmažené kousky nechte okapat na papírové utěrce. Podávejte s citronovou majonézou a domácími bramborovými hranolky.

Tip redakce

Pokud těstíčko někdy nechce na syrové rybě držet, tak ji důkladně osušte papírovou nebo látkovou utěrkou, možná je moc mokrá a těstíčko po ní sklouzne.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články

„Webb“ konečně vyletěl. Bude zkoumat počátek vesmíru
epochalnisvet.cz

„Webb“ konečně vyletěl. Bude...

Už brzy by vědci mohli a měli pozorovat snímky...
Proč hrozí, že herečka zanedlouho bude úplně sama?
nasehvezdy.cz

Proč hrozí, že herečka...

Vztah mezi JIŘINOU...
Vyrobte si: Tělový krém s meruňkovou vůní.
panidomu.cz

Vyrobte si: Tělový krém s...

Pro tělový krém nemusíte do obchodu. S naším...
Stěny s trojrozměrným efektem
rezidenceonline.cz

Stěny s trojrozměrným efektem

Texturované povrchy jsou ideální cestou, vedoucí k...
Nová éra ve šlechtění rostlin
epochaplus.cz

Nová éra ve šlechtění rostlin

Během vývoje rostlin je přesná rovnováha...
Znovuzrození s Klarou Rott
iluxus.cz

Znovuzrození s Klarou Rott

Státní zdravotní ústav potvrdil, že použitím...
Žili v Krkonoších lidé kultury popelnicových polí?
enigmaplus.cz

Žili v Krkonoších lidé...

Krkonoše nejsou sice žádné velehory, ale k jejich...
Kounovské řady: Záhady ukrytá v lesích
epochanacestach.cz

Kounovské řady: Záhady...

Uprostřed lesa na pomezí...
Uteče Dara do Itálie za svým milencem?
nasehvezdy.cz

Uteče Dara do Itálie za...

Poslední týdny se nesou ve...
Mé první novoroční předsevzetí v životě
skutecnepribehy.cz

Mé první novoroční...

Celé město se veselilo,...
Patron českého jazyka Dobrovský předpovídal konec světa
epochaplus.cz

Patron českého jazyka...

Prezident Tomáš Garrigue Masaryk (1850–1937) ho označí za...
Česká stopa na oběžné dráze: Raketa Falcon vynesla do kosmu naší družici VZLUSat-2
21stoleti.cz

Česká stopa na oběžné dráze:...

Včerejšek byl pro české vědce i pro celou naší...