TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Lehká a raz dva hotová pochoutka pro celou rodinu. Kouzlo celého jídla spočívá v nadmíru křupavém a nadýchaném těstíčku.

Ingredience

Na rybu

4 porce bílé ryby, mražené nebo chlazené (podle chuti strávníků to je 400-600 g ryby)
100 g hladké mouky
20 g másla
½ lžičky soli
175 ml perlivé vody
700 ml oleje na smažení
Na ochucenou majonézu:
4 lžíce majonézy
pár kapek citronové šťávy
2 strouhnutí kůry z citronu

Postup

Pokud máte rybu mraženou, vyjměte ji z obalu, opláchněte a nechte 30 minut povolit při pokojové teplotě. Pokud čerstvou, pouze ji vyndejte z lednice, aby nešla na pánev příliš studená.

Připravte si ochucenou majonézu: rozmíchejte ji s citronovou šťávou podle chuti a s citronovou kůrou pro vůni. Rybí filety nakrájejte na kousky široké asi 5 cm a jemně osolte z obou stran.

Odměřte do mísy mouku, velkou špetku soli a vlijte rozpuštěné máslo. Míchejte metličkou, až se v mouce vytvoří hrudky. Odměřte si perlivou vodu, ale zatím ji do mouky nevlévejte. V kastrolu rozehřejte dost oleje na smažení, ve kterém budou moci kousky ryby plavat, tedy zhruba 3 výškové centimetry.

Naijte perlivou vodu do těstíčka a promíchejte, jen co by se spojila s moukou. V tomto těstíčku obalujte kousky ryby a hned je vkládejte do oleje.

Smažte ani zvolna, ani zprudka, ryba musí v oleji viditelně bublat, nikoli však přespříliš prskat. Hotové jsou, když ze všech stran letmo zezlátnou, nečekejte ale na žádný výrazný odstín. Usmažené kousky nechte okapat na papírové utěrce. Podávejte s citronovou majonézou a domácími bramborovými hranolky.

Tip redakce

Pokud těstíčko někdy nechce na syrové rybě držet, tak ji důkladně osušte papírovou nebo látkovou utěrkou, možná je moc mokrá a těstíčko po ní sklouzne.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články

Zažloutlé nehty a zplihlé vlasy? Zkuste tyhle kosmetické tipy
panidomu.cz

Zažloutlé nehty a zplihlé...

Fígl na zažloutlé nehty! Pokud si lakujete...
Samotářský život jí vyhovuje. Najde odvahu se znovu zamilovat?
nasehvezdy.cz

Samotářský život jí...

Je krásná...
Je znovu po roce herečka zamilovaná až po uši?
nasehvezdy.cz

Je znovu po roce herečka...

Má za sebou složité...
Když ho chce, tak ať si má rozvod
skutecnepribehy.cz

Když ho chce, tak ať si má...

Když se blíží vánoční čas, je mi vždycky...
České Lurdy: Docházelo v nich k zázračnému uzdravování?
epochalnisvet.cz

České Lurdy: Docházelo v nich k...

K potemnělému svatostánku se blíží další poutníci....
Francouzské pekařství PAUL oslaví Mezinárodní den kávy netradiční specialitou
iluxus.cz

Francouzské pekařství PAUL...

Mezinárodní den kávy je oslavou lahodně...
Incident s UFO v Calvine: Pravda vyjde najevo… Za čtyřicet devět let!
enigmaplus.cz

Incident s UFO v Calvine: Pravda...

Malá vesnička Calvine ve Skotsku se v roce 1990...
Premiér, který prosadil válku, skončil rukou atentátníka
epochaplus.cz

Premiér, který prosadil válku,...

Hrabě Karl von Stürgkh, politik z doby Rakouska-Uherska,...
Co si dal trilobit ke své poslední večeři?
21stoleti.cz

Co si dal trilobit ke své...

Paleontologové z Přírodovědecké fakulty...
Pardubický kraj: Tipy na výlety pro všechny!
epochanacestach.cz

Pardubický kraj: Tipy na...

Pokud by vás náhodou v tomto krásném kraji...
První obchodní styky dávných obyvatel Čech: Frčely hlavně korálky
epochaplus.cz

První obchodní styky dávných...

České země jako izolovaná kotlina skrytá za horami...
Individuální komfort s uměleckým přesahem
rezidenceonline.cz

Individuální komfort s...

Multifunkčnost, vstřícnost k potřebám setkávání v...