TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Tento pokrm je zkrátka klasika všech klasik.

Suroviny na 4 porce

700 g hovězí špičky
120 g slaniny
370 ml červeného vína
120 g malých žampionů
230 ml hovězího vývaru
½ mrkve
½ cibule
2 stroužky prolisovaného česneku
10 malých
cibulek
rajský protlak
hladká mouka
bobkový list
2 větvičky čerstvého tymiánu
máslo
olivový olej
sůl
pepř

Postup

Na oleji v hrnci orestujte maso. Cibuli a mrkev orestujte na másle a přidejte k masu. Osolte, opepřete a zaprašte moukou.Přilijte vývar, víno a zahřívejte.

Přidejte protlak, česnek, tymián a bobkový list. Povařte. Pak dejte kastrol do trouby a pečte
130 minut při 190 ºC.

Slaninu, žampiony a cibulky opečte a přidejte k masu.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články