Suroviny
2 mrkve
2 bobkové listy
2 stonky řapíkatého celeru
1 cuketa
1 červená cibule
300 g brambor
200 g hrášku
1 konzerva rajčat
1 konzerva fazolí
200 g těstovin
2 lžíce oleje
sůl
pepř
snítka rozmarýnu
Postup
V hrnci rozehřejte asi 2 lžíce olivového oleje. Mrkev, celer, cuketu a cibuli nakrájejte na drobné kousky a vložte je do rozpáleného oleje. Plamen stáhněte na nižší stupeň a zeleninu 5 minut restujte.
Poté přilijte asi 2 litry vody nebo zeleninového vývaru a přiveďte k varu. Osolte, opepřete a přidejte do ní brambory nakrájené na kostičky, bobkový list a snítku rozmarýnu.
Když jsou brambory měkké, přidejte konzervu rajčat, hrášek, fazole a těstoviny. Vařte dalších 10–15 minut. Podávejte s parmazánem.
Tip!
U minestrone se nemusíte přesně držet receptu, můžete použít jakoukoli zeleninu.