TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Určitě jste už tohle ovoce v obchodech viděli. Jmenuje se kaki, je lesklé, oranžové a tvarem se podobá broskvi nebo rajčeti. Nebojte se a ochutnejte ho. Je lahodné a sladké, trochu jako broskev, meloun a hruška dohromady. Zde je recept z něj – brownies z kaki s ořechy.

Suroviny: 60 g polohrubé mouky*125 g másla*125 g hořké čokolády* 125 g cukru*80 g marmelády z kaki*2 vejce*1 lžičku vanilkového extraktu/výtažku, 2 vlašské ořechy

Příprava marmelády: 230 g kaki *180 g cukru*pár kapek citronu. Ve vroucí vodě spařte kaki, rychle je vyjměte a dejte do studené vody s ledem, aby neztratily barvu, pak je oloupejte a rozmačkejte. Do pánvičky vlijte scezenou šťávu, přidejte cukr a vše na mírném ohni povařte.

Příprava vanilkové polevy: 150 ml smetany*100 g cukru*½ lusku vanilky – to vše chvilku povařte.

Postup: Vymažte formu máslem, dno vyložte papírem na pečení. Předehřejte si troubu na 180 °C. Ve vodní lázni smíchejte máslo, žloutky a čokoládu do vláčného krému. Přidejte cukr a míchejte, dokud se vše nespojí. Pak přidejte marmeládu z kaki, zamíchejte a odstavte z ohně. Postupně vmíchejte mouku, vanilku, špetku soli a sníh z bílků. Směs vlijte do formy. Pečte asi 25-30 minut a po vyjmutí nechte vychladnout. Než budete brownies podávat, přelijte je vanilkovou polevou. Ozdobit je můžete půlkami spařených kaki.

Tags : kaki

Nenechte si ujít další zajímavé články