TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Vyzkoušejte jednoduchou vláčnou slaďoučkou buchtu s kefírem a krémem ze salka.

Suroviny – 350 g polohrubé mouky – 300 g moučkového cukru – 500 ml kefíru – 1 vejce – 2 lžíce kakaa – 1 vanilkový cukr – 150 ml oleje – 1 lžička prášku do pečiva – 1 lžička jedlé sody – pečicí papír

Na krém – 1 salko – 220 g másla – barevná zdobítka

Postup

1. Všechny suroviny smíchejte. Těsto nalijte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě při 180 ºC přibližně 35 minut.

2. Salko vařte 2 hodiny a potom ho smíchejte s máslem do konzistence krému. Krém rozetřete na vychladlé těsto a posypte zdobítky.

3. Dejte vychladit do lednice.

Tags : buchtasalko

Nenechte si ujít další zajímavé články