TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Receptů na rajskou polévku je jako máku. Tento můžeme označit za klasický, čili polévka bude chutnat jako od babičky.

Suroviny

400 mililitrů pyré z rajských jablek
5 červených paprik
2 cibule
2 stroužky česneku
litr zeleninového vývaru
olivový olej
mletý pepř
sušený tymián
špetka mleté skořice
větvička rozmarýnu nebo snítka bazalky
lžička cukru krupice
lžíce kysané smetany na jednu porci

Postup

Cibuli i česnek nasekáme na malé kousky a orestujeme na olivovém oleji.

Po chvilce k nim přihodíme najemno nakrájené papriky. Zhruba po třech minutách přiklopíme pokličkou a necháme dusit doměkka. Poté podlijeme polovinou vývaru a povaříme, rozmixujeme (ideálně rovnou v hrnci tyčovým mixérem), přidáme a přilijeme zbytek ingrediencí kromě rozmarýnu a smetany a opět povaříme.

Těsně před servírováním přidáme do každé porce již nalité na talíř lžíci smetany a ozdobíme snítkou rozmarýnu či bazalkou.

Tip: Výborným tipem je přidat k vařící se polévce kostku či dvě jemného taveného sýra.

Ochutí ji a zahustí. Na hotovou polévku pak můžeme nasypat nastrouhaný tvrdý sýr, který ji také skvěle dochutí. A jestli máte více smetany, můžete ji přidat také rovnou do uvařené polévky. Bude tak ještě jemnější a krémovější.

Nenechte si ujít další zajímavé články