Receptů na rajskou polévku je jako máku. Tento můžeme označit za klasický, čili polévka bude chutnat jako od babičky.
Suroviny:
400 mililitrů pyré z rajských jablek, 5 červených paprik, 2 cibule, 2 stroužky česneku, litr zeleninového vývaru, olivový olej, mletý pepř, sušený tymián, špetka mleté skořice, větvička rozmarýnu nebo snítka bazalky, lžička cukru krupice, lžíce kysané smetany na jednu porci
Postup:
Cibuli i česnek nasekáme na malé kousky a orestujeme na olivovém oleji.
Po chvilce k nim přihodíme na jemno nakrájené papriky. Zhruba po třech minutách přiklopíme pokličkou a necháme dusit doměkka. Poté podlijeme polovinou vývaru a povaříme, rozmixujeme (ideálně rovnou v hrnci tyčovým mixérem), přidáme a přilijeme zbytek ingrediencí kromě rozmarýnu a smetany a opět povaříme.
Těsně před servírováním přidáme do každé porce již nalité na talíř lžíci smetany a ozdobíme snítkou rozmarýnu či bazalkou. Tip: Výborným tipem je přidat k vařící se polévce kostku či dvě jemného taveného sýra.
Ochutí ji a zahustí. Na hotovou polévku pak můžeme nasypat nastrouhaný tvrdý sýr, který ji také skvěle dochutí. A jestli máte více smetany, můžete ji přidat také rovnou do uvařené polévky. Bude tak ještě jemnější a krémovější.