Adina Mandlová si za první republiky na vytříbené pochoutky potrpěla. Zkuste její oblíbený recept, který se skvěle hodí na večírek.
Na 2 porce
Pražský salát
350 g pečeného masa (vepřové, telecí), 1 malé jablko, 1 malá cibule, sůl, pepř, worcesterská omáčka, 300 g kvalitní majonézy, 2–3 kyselé okurky
Sestavení
6 plátků kvalitní šunky, 2–3 natvrdo uvařená křepelčí vejce, trocha nakrájené pažitky
1. Na salát nakrájíme maso, jablko a cibuli na nudličky. V míse vše ochutíme a spojíme majonézou. Z okurek nakrájíme delší hranolky.
2. Ze šunky stočíme kornoutky, naplníme je salátem a ozdobíme rozkrojenými vejci a hranolky okurek. Posypeme pažitkou. Podáváme jako předkrm nebo jako lehké jídlo po večeři, s bílým pečivem či slanými tyčinkami a bílým vínem.
Recept pochází z knihy Kuchařka první republiky