Krevetový koktejl se u moře často servíruje ku příležitosti večírků a oslav. Už jste ho také někdy ochutnali? Jestli ne, tak nač čekáte?
Suroviny na 4 porce
320 g krevet
80 ml šlehačky
100 g majonézy
1 pomeranč
červený grep
40 ml koňaku
snítka kopru
čerstvě mletý pepř
sůl
hlávkový salát
Postup
Z citrusů vykrájíme filety (okrájíme kůru a vyřežeme úhledné plátky). Do vyšlehané šlehačky lehce vmícháme majonézu, koňak, posekaný kopr (čerstvý nebo mražený), opepříme, osolíme a necháme dobře vychladit. Očištěný listový salát potrháme nebo pokrájíme, vložíme na dno misek, přidáme krevety, citrusy a přelijeme smetanovou omáčkou, ozdobíme koprem.
Tags :
koktejl