TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Kombinovat štiplavou chuť chilli se sladkým jídlem nejsme příliš zvyklí, ale je to škoda, protože to k sobě dokonale pasuje. Jen to zkuste.

Suroviny

Těsto

120 g Hery
1 vaječný žloutek
180 g hladké mouky
60 g moučkového cukru

Náplň

3 dl smetany ke šlehání
100 g tmavé čokolády
60 g cukru
pomerančová kůra
chilli koření
3 vaječné žloutky
několik chilli papriček na ozdobu

Postup

Smícháme všechny suroviny s výjimkou žloutku, ve velké míse. Pak vmícháme žloutek a rukama vypracujeme těsto. Na moukou poprášeném povrchu rozválíme těsto na 3–4 mm tenkou placku o šíři vaší formy na dort. Těsto vložíme do formy, okraje umačkáme prsty a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a upečeme.

Na mírné ohni rozpustíme žloutky, cukr a šlehačku. Mícháme, dokud krém nezhoustne, ale zůstane hladký. Za stálého míchání sundáme z tepla. Přimícháme čokoládu nalámanou na kousky, chilli a pomerančovou kůrou.

Vylijeme teplý krém na těsto a dáme do lednice ztuhnout. Navrch ozdobíme chilli papričkami.

Nenechte si ujít další zajímavé články