Jen těžko byste hledali nadýchanější moučník, než jakým je právě lehká piškotová roláda.
Suroviny
Na těsto
90 g hladké mouky
1 lžička strouhané pomerančové kůry
1 lžíce pomerančové šťávy
140 g moučkového cukru
6 vajec
špetka soli
Na krém
200 g měkkého tvarohu
200 g smetany ke šlehání
140 g moučkového cukru
1 balení vanilkového cukru
1 lžíce pomerančové šťávy
Postup
Bílky vyšlehejte s cukrem do hustého sněhu. Postupně zapracujte žloutky, pomerančovou šťávu a mouku se špetkou soli a pomerančovou kůrou.
Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 až 12 minut při 170 °C. Po upečení těsto přendejte na vlhkou utěrku, zatočte a nechte vychladnout.
Tvaroh vyšlehejte s cukry a pomerančovou šťávou. Smetanu vyšlehejte zvlášť a pak ji postupně vmíchejte do tvarohu.
Krémem potřete piškotové těsto a roládu zatočte. Dejte odležet na alespoň 2 hodiny do lednice.