Pokud vám chutnají zapečené plněné klasické brambory, pak si zamilujete i sladší batáty.
Suroviny na 4 porce
4 batáty
600 g mletého masa
1 cibule
1 lžíce másla
2 stroužky česneku
2 vejce
1 lžíce majoránky
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžíce sekané petrželky
30 g tvrdého sýra
sůl, pepř
pečicí papír, alobal
Postup
Batáty omyjte a uvařte ve slupce do poloměkka, asi 25 minut. Vychladlé batáty podélně rozkrojte, vydlabejte trochu vnitřku a půlky položte do pekáčku vyložený pečicím papírem.
Cibuli nasekejte na jemno a osmahněte na másle. Mleté maso smíchejte s vejci, cibulí, prolisovaným česnekem, nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a ochuťte kořením a solí. Do hmoty přimíchejte rozmačkané vnitřky batát.
Směsí naplňte batáty a pekáček zakryjte alobalem. Pečte v troubě při 180 °C asi 30 minut. Pak odkryjte a nechte ještě 5 minut dojít.