TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Velice známé a velice oblíbené. Slepované ořechy s máslovým krémem nesmí na tácu s cukrovím chybět.

Suroviny

140 g rostlinného tuku (například Hera)
100 g moučkového cukru
200 g hladké mouky
100 g strouhaných vlašských ořechů
špetka kypřicího prášku do pečiva
polohrubá mouka na obalení těsta
rozpuštěné máslo na vymazání formiček

Na krém

½ balení vanilkového pudinkového prášku
200 ml mléka
2 žloutky
200 g másla
40 g krupicového cukru
40 g moučkového cukru

Postup

Ze změklého rostlinného tuku, moučkového cukru, hladké mouky, ořechů a prášku do pečiva vypracujte tužší těsto, které dejte alespoň na 20 minut odpočinout do lednice.

Těsto rozdělte na malé kousky, ty obalte v polohrubé mouce, a pak je vtlačte do vymazaných formiček na ořechy. Formičky vyskládejte na plech a dejte péct do trouby rozehřáté na 165 °C do zlatohněda.

Připravte si krém. Z pudinkového prášku a mléka uvařte pudink a nechte ho vychladnout. Žloutky utřete s rozměklým máslem a krupicovým a moučkovým cukrem a pak do této hmoty postupně vmíchejte vychladlý pudink.

Ořechy po vychladnutí vyklopte z formiček, namažte krémem a slepte. Můžete je ještě dozdobit čokoládovým a ovocným (jahodovým) toppingem. .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nenechte si ujít další zajímavé články