Pro mnohé jsou opečené škubánky vzpomínkou na dětství. Vyzkoušejte letos v čase půstu jejich kořeněnou verzi.
Potřebujete
500 g brambor
300 g hrubé mouky
3 stroužky česneku
1 lžičku sladké papriky
1 lžičku drceného kmínu
sůl, olej
Postup
Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a uvařte v dostatečném množství osolené vody doměkka. Uvařené brambory slijte, několik lžic vody ale nechte v hrnci. Vařicí brambory zasypte moukou, několikrát projeďte šťouchadlem a pod pokličkou nechte pařit půl hodiny.
Do spařených brambor přidejte česnek utřený se solí a koření. Vše důkladně propracujte. Z hladkého tužšího těsta tvarujte placičky a opékejte je na rozpáleném oleji hezky dozlatova. Podávejte se zelným salátem nebo zakysaným zelím, či s čerstvým bylinkovým sýrem.