TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Dýňové polévky patří mezi nejoblíbenější. Zkuste ji také.

Suroviny

600 g dýňové dužiny
2 střední cibule
1 velká mrkev
3 lžíce mouky slunečnicového oleje
1,5 l hovězího vývaru
sůl
bílý pepř
1 špetka mletého kmínu
0,15 l smetany ke šlehání
3 lžíce zakysané smetany
1 lžíce jablečného octa

Na ozdobení

2 lžíce smetany dýňový olej na krutony: 2 starší houstičky 2 vejce 2 lžíce mléka 2 lžíce másla   Postup: Dýni oloupeme a nakrájíme na kostky, cibule nadrobno. Na rozpáleném oleji zpěníme, přidáme nastrouhanou mrkev a posypeme moukou. Vše dobře promícháme, zalijeme hovězím vývarem, osolíme a okořeníme, dochutíme kmínem.

Polévku vaříme, dokud dýně nezměkne. Pak ji rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Dochutíme šlehačkou, zakysanou smetanou a jablečným octem.

Housky nakrájíme na 12 kousků. Vejce vyšleháme s trochou mléka. Kousky housky namočíme ve vajíčku a z obou stran osmažíme na másle. Polévku servírujeme se smetanou a několika kapkami dýňového oleje. Krutonky servírujeme zvlášť.

Tags : Dýňovka

Nenechte si ujít další zajímavé články