TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Chřest stále používáme méně, než v zahraničí. A je to škoda, býval skutečně tradiční surovinou. Naučme se s ním pracovat znovu.

Suroviny

2 – 3 svazky chřestu
2 lžíce přepuštěného másla
nebo rostlinného oleje
2 střední cibule nakrájené na drobno
3 stroužky prolisovaného nadrobno
1,5 l zeleninového vývaru
čerstvě pomletý pepř ¼ hrnku nastrouhaného parmazánu
šťáva z citrónu podle chuti
nasekané čerstvé bylinky (jako tymián, bazalka…)

Postup

V hrnci na rozpáleném oleji nebo rozpuštěném másle lehce restujeme nakrájenou cibulku. Až nám cibulka změkne, přidáme česnek a očištěný chřest nakrájený na kousky.

Promícháme, necháme rozvonět česnek a přidáme zeleninový vývar. Vaříme cca 20 min. Pár kousků chřestu vyjmeme a necháme si jej na ozdobu.

Zbytek rozmixujeme dohladka, přidáme parmazán a dochutíme pepřem, citrónem a případně solí.

Tags : chřest

Nenechte si ujít další zajímavé články