Tradičně podzimní recept, který si však v dnešní době můžete dopřávat po celý rok. Takhle si lívanečky dávají v USA a v Kanadě!
Suroviny
500 g podmáslí
2 vejce
200 g pohankové mouky
200 g jemných bezlepkových ovesných vloček
4 lžíce medu
špetka soli
2 lžičky prášku do pečiva
olej na smažení
javorový sirup, med
ovoce dle chuti (jahody, maliny, banány..)
lískové ořechy
Postup
Z podmáslí, vajec, mouky, vloček a medu umícháme těsto, přidáme sůl a prášek do pečiva. Těsto necháme asi 15 minut odpočinout na teplém a suchném místě. Lívance smažíme na malém množství oleje. Navrch ozdobíme ovocem dle vaší chuti a inspirace. Můžeme přelít javorovým sirupem, či medem a nasekanými ořechy..