TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Další u řady zdravých receptů inspirovaných italskou kuchyní!

Suroviny na 4 porce

400 g těstovin
300 g uzeného lososa
400 ml smetany
50 g másla
5 cl brandy
špetka muškátového oříšku
1 snítka kopru
sůl
pepř

Postup

Plátky lososa pokrájíme na tenké nudličky a zlehka je orestujeme na másle. Jejich chuť povzbudíme panákem brandy a flambujeme. Rozpáleného lososa zchladíme smetanovým přílivem a navrch přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku. Mezitím uvaříme tagliatelle „al dente“.

Necháme je okapat, ale ne příliš důkladně, škrobová voda na nich pak špagety lépe spojí se šťávou a lososem. Necháme je vklouznout na pánev, dokud se vše důkladně nepromísí. Porce špaget s lososem dekorujeme na talíři snítkou kopru.

Tags : tagliatelle

Nenechte si ujít další zajímavé články