Už na první pohled je zřejmé, že tento koláč patří do kategorie zdravějších. Chuťově je však prvotřídní.
Suroviny
Na těsto
120 g másla
1 měkký banán
150 g ovesných vloček
150 g třtinového cukru
150 g celozrnné mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička skořice
špetka soli
Na náplň
500 g švestek
70 g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
2 lžíce medu
Postup
Do robotu dejte pokrájený banán a změklé máslo a krátce promixujte. Přidejte vločky, mouku, třtinový cukr, prášek do pečiva, sůl a skořici a vypracujte pevné těsto. Dejte jej na 30 minut odležet do lednice.
Těsto rozválejte a přibližně dvě třetiny vtlačte do vymazané formy. Dejte péct do trouby vyhřáté na 170 °C na 20 minut.
Na rozehřáté pánvi povařte na kousky pokrájené švestky s oběma cukry a medem. Náplň naneste na těsto a navrch rozdrobte zbytek těsta.
Dejte péct ještě na 20 až 25 minut.