Hledáte recept na dokonalý koláč pro návštěvu? Upečte tento švestkový koláč provoněný skořicí.
Suroviny
Na korpus
210 g hladké mouky
110 g másla
30 g moučkového cukru
½ lžičky skořice
1 vejce
Na náplň
140 g másla
130 g moučkového cukru
3 vejce
100 g polohrubé mouky
100 g mletých mandlí
švestky
1 balení skořicového cukru
Postup
Na těsto smíchejte mouku, máslo, cukr a skořici a vypracujte směs podobnou drobence. Přidejte vejce a vypracujte hladké těsto. Dejte ho na zhruba 30 minut chladit do lednice.
Z těsta vyválejte placku a vyložte jí koláčovou formu. Dejte péct asi na 15 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.
Připravte si náplň. K rozpuštěnému a vychladlému máslu přidejte cukr, vejce, mouku a mleté mandle. Důkladně promíchejte a naneste na předpečený korpus. Navrch dejte pokrájené švestky, které posypte skořicovým cukrem.
Pečte při 180 °C asi 30 až 35 minut. Před servírováním nechte koláč trochu vychladnout.