Nesmrtelná klasika čundrů i levných rodinných obědů. A ze surovin, které máte skoro vždy doma.
Suroviny na 4 porce
1 velká cibule
7 střední brambory
sádlo nebo olej
1 l voda vroucí
2 lžíce hladké mouky dle chuti
masox nebo vývar
čerstvě mletý pepř
2 lžičky sladké papriky
½ lžičky pálivé papriky
5 buřtů
2 lžičky majoránky
Postup
Na sádle osmažíme cibulku dozlatova, přidáme na kostičky nakrájené buřty, dvě lžičky sladké papriky, půl lžičky pálivé papriky (jak máme rádi ostré), trochu pepře, asi dvě lžičky majoránky. Poté nalijeme litr vroucí vody a vhodíme bujón, mícháme dokud se bujón nerozpustí, poté vhodíme na kostičky nakrájené brambory.
Vaříme dokud nejsou brambory měkké. Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě. Dochutíme a podáváme.