TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Fantastické masové kuličky v rajčatové omáčce jsou oblíbeným jídlem dětí, ale zamilují si ho i dospělí.

Suroviny na 4 porce

Na koule

500 g mletého masa
2 vejce
3 lžíce hladké mouky
2 lžíce strouhanky
3 stroužky česneku
sůl, pepř
majoránka
mletá paprika

Na omáčku

5 lžic olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
1 konzerva loupaných rajčat
1 l masového vývaru
8 kuliček pepře
8 kuliček nového koření
3 bobkové listy
3 hřebíčky
1 konzerva rajského protlaku
1 lžička cukru
sůl, pepř

Postup

Začněte přípravou omáčky. V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm pokrájenou cibuli. Přidejte nasekaný česnek a sterilovaná rajčata a přilijte asi 800 ml vývaru. Osolte, přidejte všechno koření a vařte asi 20 minut. Podle potřeby dolévejte vývar.

Připravte si koule. Mleté maso smíchejte s vejcem, hladkou moukou, strouhankou, solí a lisovaným česnekem. Dochuťte majoránkou, pepřem a mletou paprikou. Nechte chvilku odležet. Z masové směsi tvarujte kuličky, které smažte na mírném plameni na rozpáleném oleji.

Z rajčatové omáčky vyndejte celé koření a rozmixujte ji tyčovým mixérem. Na závěr vmíchejte rajský protlak a dochuťte cukrem. Přidejte opečené masové koule, promíchejte a můžete podávat.

Nenechte si ujít další zajímavé články