Díky tomuto receptu pozdvihnete klasickou záležitost na gurmánský zážitek!
Suroviny
750 g – 1 kg brambor
150 g šunkového salámu
1 cibule
3 vejce natvrdo
1 kelímek smetany na vaření
máslo
150 g eidamu 45 %
1 lžíce plnotučné a dijonské hořčice
sůl, pepř a kyselé okurky
Postup
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky.
Dáme do máslem vymazaného pekáčku – prokládáme je nakrájeným salámem, cibulí, a 2 vejci uvařenými natvrdo, nakrájenými na kostičky. V misce rozkvedlejme zbylé vejce, smetanu, nastrouhaný sýr a obě hořčice.
Osolíme a opepříme podle chuti a směsí zalijeme brambory. Pečeme při vyšší teplotě (asi 200 stupňů) dozlatova. Podáváme s kyselými okurkami.
Tags :
francouzské brambory