TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Chcete připravit domácí pohoštění k vínu? Slané malé koláčky á la šneci jsou výbornou chuťovkou.

Suroviny

Na těsto

150 g hladké mouky
120 g Hery
½ lžíce octa
špetka soli
1 vejce
130 ml vody
pečicí papír
vejce na potření

Na náplň

100 g tvrdého sýra
200 g uzeného lososa
špetka soli
sušená bazalka

Postup

Vejce rozklepněte do misky. Přilijte ocet, osolte a prošlehejte vidličkou. Pak dolijte studenou vodou. Mouku prosejte do mísy. Přidejte na kousky pokrájený tuk a tekutou směs a rukama vypracujte těsto, které dejte do chladu odležet, asi na 30 minut.

Mezitím si nastrouhejte tvrdý sýr na jemném struhadle a lososa zbavte kůže a nakrájejte na kousky. Těsto rozválejte na pomoučené ploše na tenký plát. Posypte ho sýrem a bazalkou smíchanou se solí a rozložte na něj lososa. Těsto zaviňte do rolády.

Roládu přeneste na plech vystlaný pečicím papírem a nakrájejte na kolečka. Ta potřete rozšlehaným vejcem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut.

Tags : šneci

Nenechte si ujít další zajímavé články