TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Kdo ho jednou okusí, bude se na další těšit klidně celý rok, než dozraje nová úroda.

Ingredience

Těsto

280 g hl. mouky
2 lžíce oleje
1 vejce
100 g másla
100 ml vody
½ lžičky octa
špetka soli

Náplň

400 g tvarohu
2 vejce
2 lžíce šlehačky
2 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
1 kg švestek

Postup

V míse smícháme ingredience na těsto, jen másla dáme třetinku. Propracujeme, ideálně rukama. Když je těsto krásně hladké, rozdělíme ho na 2 půlky, zakryjeme utěrkou a necháme asi 30 minut odpočívat. Mezitím si připravíme náplň smícháním zbylých ingrediencí.

Vyválíme na pomoučeném vále dvě tenké placky, potřeme je máslem. Do širšího pásu ve středu dáme polovinu tvarohu a naklademe na něj polovinu švestek. Štrúdl zabalíme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 180 °C asi 20 minut.

Tags : štrúdl

Nenechte si ujít další zajímavé články