K plnění vybírejte nepřezrálá, tvrdá rajčata.
Suroviny na 4 porce
12 větších rajčat
250 g čerstvých hub
50 g vařené rýže
2 cibule
100 g strouhaného sýra
olej
máslo na vymazání formy
sůl, pepř
petrželová nať
Postup
Rajčata omyjeme, odřízneme vršky a vnitřek odstraníme. Nakrájíme nadrobno cibuli a očištěné houby.
Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, přidáme houby a dusíme doměkka. Potom přimícháme rýži, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petržel a chvíli podusíme.
Vzniklou směsí rajčata naplníme, naskládáme je do pečicí formy vymazané máslem a pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 175 ˚C. Pak je posypeme strouhaným sýrem a ještě 10 minut dopečeme.