Nakládané houby nakyselo jsou výtečným zpestřením, které si skvěle vychutnáte.
Ingredience
Houby
cibule
mrkev
bobkový list
nové koření
celý černý pepř
hořčičné semínko
tymián
jalovčinky
Na nálev
1 litr vody
¼ l 8% octa
8 kostek cukru
2 g kyseliny citronové
2 lžičky soli
Postup
Očištěné houby 5 minut po vaříme v hodně osolené vodě a necháme okapat.
Nakládáme je jako směs, nebo si je třídíme podle druhu. Svaříme si nálev z uvedených ingrediencí.
Na dno každé 200– 250 ml sklenice dáme kousek bobkového listu, 1 kuličku nového koření, 5 kuliček pepře, špetičku tymiánu, 1 jalovčinku, několik hořčičných semínek.
Na dno i navrch dáme kolečko mrkve a kroužky cibule. Naplníme houbami, zalijeme teplým nálevem a sterilujeme zhruba 15–20 min.