Je-li libo tak trochu jinou „marmošku“? Tak tady je…
Suroviny
1 kg zralých vypeckovaných meruněk
500 g cukru
2 malé zelené chilli papričky
2-3 lžičky čerstvého zeleného pepře
1 vanilkový lusk
Postup
Meruňky omyjeme a vypeckujeme. Zasypeme je cukrem a necháme 1 až 2 hodiny stát v lednici. Nasekáme chilli papričky a otrháme zelený pepř ze stonku na jednotlivé kuličky. Meruňky dáme do hrnce a přivedeme k varu. Pak přidáme pepř a chilli a vnitřek vanilkového lusku. Vaříme 8 minut.
Marmeládu plníme do čistých horkých sklenic. Zavíčkujeme je, otočíme dnem vzhůru a necháme stát do druhého dne. Ke grilovanému jehněčímu nebo bruschettě s kozím sýrem tato marmeláda prostě nesmí chybět.
Tags :
marmeláda