Teplý grilovaný ananas s kopečkem vanilkové zmrzliny je výbornou sladkou tečkou skvělého jídla.
Suroviny na 4 porce
1 větší ananas
2 lžíce medu
2 lžíce třtinového cukru
½ lžičky skořice
vanilková zmrzlina
koňak na přelití
lístečky máty na ozdobu
Postup
Ananas oloupejte, opláchněte pod tekoucí vodou a jemně osušte. Dužinu nakrájejte na přibližně 1 cm silná kolečka.
Kolečka dejte do misky s rozpuštěným medem, který smícháte se třtinovým cukrem a skořicí, a nechte asi 1 hodinu marinovat. Občas promíchejte. Pokud chcete, můžete ananas lehce zakápnout koňakem.
Kolečka ananasu vyndejte z misky a grilujte přibližně 5 minut po obou stranách na dobře rozehřátém grilu.
Ananas servírujte teplý, s vanilkovou zmrzlinou a ozdobený čerstvou mátou.
Tags :
dezert