Originálním receptem překvapíte třeba hosty na vaší oslavě. A ty, co trpí celiakií, potěšíte dvojnásob.
Suroviny
12 plátků 40% sýra (gouda)
šunka
1 pomazánkové máslo
čerstvý křen
1 lžíce majonézy
naložená kapie
Postup
Nejprve si připravíme pomazánku z pomazánkového másla, majonézy a čerstvě nastrouhaného křenu. Proužky kapie ze skleničky dáme na sítko, aby nám zatím okapala přebytečná voda. Sýr rozložíme na plech vyložený pečícím papírem tak, aby se jednotlivé plátky o kousíček překrývaly, a dáme na chvilinku do trouby vyhřáté na 150 °C. Když je sýr hotový, sundáme ho i s papírem z plechu, aby se dále neohříval. Necháme vystydnout, poklademe na plát uzeninu a pomažeme pomazánkou – z jedné strany si necháme asi 3 cm čistý kousek, aby se roláda slepila. Pak už jen pomocí papíru smotáme a hotovou roládu zabalíme do potravinářské folie nebo alobalu a necháme několik hodin v lednici ztuhnout, ideálně do druhého dne.