Sezónní koláč z čerstvých jahod nic nenahradí. Jeho chuť si pohraje s vašimi chuťovými pohárky k maximálnímu uspokojení.
Ingredience
Těsto
110 g másla
50 g moučkového cukru
160 g hladké mouky
1 vejce
1 vanilkový cukr
citronová kůra
Náplň
250 g tvarohu
70 g krystalového cukru
2 vejce
250 ml smetany ke šlehání
Přeliv
400 g jahod
želatina
jahodový džus
Postup
Mouku prosejeme, přidáme vejce, moučkový cukr, asi tak dvě strouhnutí citronové kůry, povolené máslo a uhněteme rukou pevné těsto. To pak necháme asi hodinu odpočinout.
Náplň si připravíme v míse. Smícháme tvaroh, vejce, krupicový cukr a smetanu a důkladně promícháme.
Odleželé těsto vyválíme na plát ve velikosti formy na pečení, kterou použijeme. Těsto do ní vtlačíme prsty. Přelijeme náplní a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 45 minut. Po vychladnutí na koláč poklademe očištěné jahody a zalijeme želatinou s džusem. .