TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Francouzské koláče se dají připravovat na mnoho různých způsobů. Vyzkoušetje naši verzi s rebarborou.

Suroviny na těsto

200 g hladké mouky
100 g másla
100 g cukru
1 vejce
sůl

Na náplň

500 g rebarbory
2 lžíce cukru
2 cm zázvoru
3 vejce
70 g medu
250 g řeckého jogurtu
1 lžíce škrobu
vanilka

Postup

Smíchejte všechny suroviny na těsto, zabalte do sáčku a nechte v lednici odpočinout. Řapíky nakrájejte na kousky, přidejte nastrouhaný zázvor a cukr a promíchejte.

V jiné nádobě spojte zbylé ingredience na náplň. Troubu předehřejte na 180 °C a formu vymažte. Vyválejte těsto a pokryjte jím dno a boky formy.

Částí s rebarborou pokryjte dno a přelijte tekutou směsí. Pečte asi 40 minut do zezlátnutí.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nenechte si ujít další zajímavé články