TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Smažené kořeněné taštičky můžete podávat jako předkrm nebo si je vzít s sebou na výlet.

Budete potřebovat

140 g hladké mouky
1 lžička soli
50 g rozehřátého másla
50 g bílého jogurtu
450 g mletého libového hovězího masa
2 lžíce olivového oleje
1 cibule nakrájená nadrobno
2 prolisované stroužky česneku
½ lžičky nastrouhaného zázvoru
½ lžičky hořčičných semínek
½ lžičky kari koření
2 lžičky citronové šťávy
2 lžíce nakrájeného koriandru
olej na smažení

Postup

Ve velké míse smícháme mouku a sůl. Vmícháme rozehřáté máslo a jogurt. Postupně přidáváme vodu tak, aby vzniklo tuhé těsto. To vyklopíme na mírně pomoučněný vál a hněteme, dokud není hladké a pružné.

Do mletého masa přidáme cibuli, česnek, závor, hořčičné semínko, kari koření a sůl a promícháme.

Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej a za stálého míchání směs opékáme asi 8 min. Pak odstavíme a přidáme citronovou šťávu a koriandr.

Na mírně pomoučněném válu rozválíme těsto na placku silnou zhruba 0,5 cm a vykrajujeme kolečka o průměru 10 cm. Mělo by jich být osm.

Horní okraj koleček potřeme vodou. Na spodní polovinu každého kolečka naneseme asi 2 lžíce náplně. Těsto přehneme přes náplň a okraje přitiskneme k sobě.

Ve velké pánvi rozehřejeme vysokou vrstvu oleje na smažení a samosas osmažíme po obou stranách dozlatova (asi 3 min). Hotové je odkládáme na vrstvu papírových utěrek. Podáváme horké.

Tags : samosas

Nenechte si ujít další zajímavé články

Po čem sáhnout, když při pečení chybí…
panidomu.cz

Po čem sáhnout, když při...

Komu by se to někdy nestalo: Pečete koláč,...
Poštovní holubi a tajemství jejich dokonalého orientačního smyslu
enigmaplus.cz

Poštovní holubi a tajemství...

Už jste se někdy zamysleli nad tím, jak je možné, že...
Pražští řezníci vytáhli na Jindřicha Korutanského sekery
epochaplus.cz

Pražští řezníci vytáhli na...

28. listopadu 1310 dorazí Jan Lucemburský k branám...
4x sebeobrana proti záchvatu paniky
panidomu.cz

4x sebeobrana proti...

Je to jeden z nejnepříjemnějších stavů, které...
Ukaž mi, čím jíš…
panidomu.cz

Ukaž mi, čím jíš…

Proč bývají některé příbory víc poškrábané než...
FUTTEC i pro využití v extrémních zimních podmínkách
epochaplus.cz

FUTTEC i pro využití v...

Nepříznivé klimatické podmínky, které v...
Vodní zámek Červená Lhota: Jaké záhady jsou s ním spjaty?
epochanacestach.cz

Vodní zámek Červená Lhota:...

Vodní zámek Červená...
Zůstaly mi jizvy na těle i na duši
nasehvezdy.cz

Zůstaly mi jizvy na těle i...

Bylo mi jednačtyřicet, když jsem se...
Aby se vám lépe a lehčeji dýchalo
nasehvezdy.cz

Aby se vám lépe a lehčeji...

Více než pětina obyvatel Česka trpí potížemi s dýcháním....
Juditin i Karlův most: Několik let zdobí Prahu společně!
epochanacestach.cz

Juditin i Karlův most: Několik...

Procházíme Křižovnickým...
10 nejhorších důlních neštěstí všech dob
epochalnisvet.cz

10 nejhorších důlních...

Uhlí se řadí mezi důležité energetické suroviny, a to...
Tvor, který jako by nepocházel z tohoto světa
21stoleti.cz

Tvor, který jako by...

Kdysi rozmanitá skupina hlavonožců, vampýrovky,...