Aby krém lépe ztuhnul, můžeme přidat trochu želatiny v prášku nebo vanilkového pudinku.
Budete potřebovat
Na korpus
250 g máslových sušenek
125 g másla
Na krém
600 g žervé
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
250 g zakysané smetany
1 lžička citronové šťávy
Na polevu
100 g cukru moučka
3 lžíce propasírovaných mražených malin
trochu limetkové šťávy
Na zdobení
150 g malin
40 g cukru krystal
15 g hořké čokolády
Postup
Sušenky rozmixujeme a smícháme s rozpuštěným máslem. Těsto ze sušenek namačkáme do dortové formy vyložené pečicím papírem a vychladíme v lednici.
Mezitím vyšleháme dohladka žervé. Přidáme moučkový i vanilkový cukr, zakysanou smetanu a citronovou šťávu a opět ještě pořádně prošleháme. Hotový krém nalijeme na sušenkový podklad a necháme 5 minut odstát.
Na polevu si musíme nejdříve rozmrazit maliny a rozmixovat je. Pak odebereme 3 lžíce malinové kaše a smícháme ji s moučkovým cukrem a několika kapkami limetkové šťávy. Pokud je poleva příliš hustá, přidáme lžíci malin. Je-li moc řídká, přidáme ještě trochu moučkového cukru. Potom s ní přelijeme ztuhlý krém na korpusu a necháme vychladnout.
Na konec dort dozdobíme malinami, cukrem a rozpuštěnou čokoládou. Necháme alespoň 1 hodinu ztuhnout v lednici.