TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Lehká nadýchaná pěna z kvalitní čokolády je nadpozemskou dobrotou.

Suroviny na 4 porce

200 g kvalitní hořké čokolády
4 vejce
2 lžíce tmavého třtinového cukru
2 lžíce moučkového cukru

Na ozdobu

200 ml smetany ke šlehání (obsah tuku 40 %)

Postup

Čokoládu rozlámejte na menší kousky a rozpusťte ve vodní lázni. Bílky oddělte od žloutků. Rozpuštěnou čokoládu nechte trochu vychladnout a pak do ní vmíchejte všechny žloutky.

Z bílků vyšlehejte ručním šlehačem tuhý sníh. Přidejte do něj třtinový i moučkový cukr a znovu šlehejte, dokud nebude sníh pevný. Sníh pozvolna vmíchejte do čokoládové směsi.

Hotovou pěnu naporcujte do skleniček a dejte alespoň na 4 hodiny vychladit do lednice.

Ze smetany vyšlehejte šlehačku a ozdobte s ní vychlazenou pěnu. Můžete dozdobit čerstvou mátou.

Nenechte si ujít další zajímavé články