TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Italský rychlý chleba si můžete připravit denně čerstvý.

Budete potřebovat

500 g hladké mouky
400 ml vody
½ droždí
1 lžíci mořské soli
50 ml oleje extra virgin
100 g černých oliv

1 lžíci sušeného rozmarýnu

Postup

V míse smícháme vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto.

Mísu přikryjeme utěrkou a necháme odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo.

Až bude těsto nakynuté, vypracujeme z něj dva bochánky, ze kterých pak rukou vytvoříme dvě silnější placky.

Vzniklé placky polijeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí, rukama rozetřeme a promačkáme, aby se olej spojil se solí a s těstem.

Vmáčkneme černé olivy a posypeme rozmarýnem

Chleby dáme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 10-12 minut na 220-250°. Poté je necháme vychladnout.

 

Tags : chléb

Nenechte si ujít další zajímavé články