TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Quinoa je bezlepková, výživná a velmi chutná obilnina. Připravte si z ní salát provoněný Řeckem.

Suroviny na 2 porce

200 g vařené quinoy
1 šalotka
2 stroužky česneku
1 lilek
100 g baby špenátu
100 g fety – olivový olej
sůl, pepř
1 lžička sušeného tymiánu

Postup

Quinou uvařte podle návodu. Po uvaření ji dejte stranou a nechte vychladnout.

Mezitím pokrájejte lilek na kousky, osolte ho a nechte chvilku vypotit. Cibuli a česnek pokrájejte nadrobno. V pánvi rozpalte dvě lžíce olivového oleje a osmahněte na něm cibuli, potom přidejte česnek a lilek.

Opepřete, poprašte tymiánem a restujte doměkka. Chvilku před dokončením přidejte do pánve natrhaný baby špenát a nechte ho jen chvilku prohřát.

V míse smíchejte quinou s restovanou zeleninou a nakonec přidejte rozdrobenou fetu. Salát servírujte vlažný nebo studený.

Nenechte si ujít další zajímavé články