Slaninu můžete nahradit libovou šunkou, a na závěr brambory polít jogurtem s rozmačkaným česnekem a špetkou soli.
Suroviny na 4 porce
1 kg velkých brambor
200 g slaniny
150 g sýra Niva
100 g sýra goudy
1 pórek
4 stroužky česneku sůl, pepř
Postup
Brambory i se slupkou vložte do hrnce s vodou a vařte 30 minut do poloměkka. Poté vodu slijte a dejte je vychladnout
Brambory překrojte podélně na dvě půlky a vydlabejte část dužiny.
Na pánvi dozlatova opečte nakrájený pórek se slaninou a plátky česneku.
Přidejte nakrájenou bramborovou dužinu a nahrubo nastrouhaný sýr Niva.
Na vymaštěném pekáčku pak brambory pečte dalších 30 min na 180 C
Tři minuty před koncem posypte hrstkou goudy a nechte rozpustit.
Tři minuty před koncem posypte hrstkou goudy a nechte rozpustit.