Zeleninový salát s kousky opečeného masa, krutony a domácím dresinkem je prostě nedostižný.
Suroviny na 4 porce
5 vajec natvrdo
2 kuřecí prsa
1 velký římský salát
3 rajčata
sůl, pepř
olej na smažení
1 světlá bagetka
Na zálivku
1 stroužek česneku
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce olivového oleje
bílý jogurt
sůl, pepř
Postup
Uvařená vejce oloupejte a přepulte. Kuřecí prsa omyjte, osušte a pokrájejte na menší kousky. Osolte, opepřete a pak opečte na pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Na jiné pánvi nebo v troubě opečte nasucho na kostičky nakrájenou bagetu.
Bílý jogurt smíchejte s citronovou šťávou a olivovým olejem. Přidejte prolisovaný česnek a podle chuti osolte a opepřete. Dejte chladit do lednice.
Salát omyjte, osušte a natrhejte do mísy na kusy. Přidejte rajčata pokrájená na měsíčky a opečená kuřecí prsa a zlehka promíchejte
Salát naservírujte na talíře, ozdobte krutony, vejcem a přelijte zálivkou.