TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Výtěčná pochoutka na každý večírek nebo narozeninovou oslavu.

Suroviny

1 drobně nakrájená jarní cibulka
1 řapíkatý celer nadrobno
2 nakrájené sterilované okurky
1 menší mrkev na kostičky
40 g hrášku (mražený či sterilovaný)
½ nakrájené červené papriky
1 nadrobno nakrájená chilli paprička
2 lžíce nasekané petrželové natě
2 lžíce plnotučné hořčice
½ lžičky saturejky
½ lžičky kurkumy
špetka tymiánu
½ lžičky hořčičných semínek
sůl pepř
2 lžíce vinného octa
20 g želatiny
250 g majonézy
6 nakrájených vajec
200 g šunky (na kostičky)

Postup

Na pánvi si zahřejeme ocet, přidáme nakrájenou cibulku, mrkev, celer, papriku a chilli papričku, povaříme za mírné teploty, až nám zelenina změkne. Přidáme nakrájené okurky, hrášek, vše promícháme a dáme do větší mísy. Do zeleniny vmícháme hořčici, majonézu, saturejku, tymián, kurkumu, hořčičné semínko, nakrájená vejce a šunku.

V malém kastrůlku přivedeme k varu 150 ml vody, odstavíme, přimícháme postupně želatinu, pak ještě přidáme 100 ml studené vody, promícháme a vlijeme do směsi.

Ochutíme solí a pepřem a vlijeme směs do formy tvaru hřbetu. Dáme do ledničky na 2 hodiny vychladit, vyklopíme a krájíme.

Extratip: Pro zvýraznění chuti můžeme místo vody dát masový bujón.

Tags : tlačenka

Nenechte si ujít další zajímavé články