Falafel je v módě, čili je na čase, abyste si tuto pochoutku osvojili i vy!
Suroviny na 4 porce
600 ml bílého jogurtu
350 g hrachu
2 chilli papričky
1 l oleje
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička římského kmínu
4 lžičky soli
1 l vody
Postup
Uvařený hrách nechte okapat a rozmixujte ho s nakrájenou čili papričkou, práškem do pečiva a 1 lžičku soli, až se vytvoří hladká pasta.
Přidejte trochu vody a dobře propracujte, až je tak řídká, že jedna kapka bude plavat na vodě. Nechte stranou ½ lžičky soli a zbytek rozpusťte v horké vodě.
Na pánvi rozehřejte olej, vkládejte kousky těsta a smažte je po všech stranách.
Po osmažení falafely nechte okapat a vložte je do slané vody, aby nasákly.
Po 20–30 minutách, když se začínají světle zabarvovat, falafely vyndejte a z každé z nich jemně vymáčkněte přebytečnou vodu. Umístěte je na mísu a přelijte jogurtem smíchaným s ½ lžičky soli. Nakonec vše posypte mletým kmínem.