TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Žampiony můžete podle sezony nahradit jinými čerstvými houbami.

Suroviny na 4 porce

800 g hovězího krku
hrst čerstvých žampionů
200 g slaniny
3 cibule
1 lžičku drceného kmínu
1 lžičku mletého pepře
2 lžičky sladké mleté papriky
60 g hladké mouky
120 g rajčatového protlaku
500 ml hovězího vývaru
špetku majoránky
1 stroužek česneku
sůl
olej

Postup

Maso nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky, houby na plátky a cibuli nasekáme najemno. Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej, vložíme slaninu, cibuli a vše osmahneme mírně dohněda.

Přidáme maso, houby, důkladně opečeme, osolíme, opepříme, zasypeme paprikou, promícháme a zaprášíme moukou. Vše ještě jednou důkladně promícháme, zapražíme, dáme do hrnce protlak a zalejeme vývarem.

Guláš přivedeme k varu, a pak vaříme pod poklicí na mírném ohni, dokud maso není zcela měkké. Nakonec guláš dochutíme prolisovaným stroužkem česneku, majoránkou a osolíme.

Tags : guláš

Nenechte si ujít další zajímavé články