TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

V sezoně použijte lesní houby, mimo sezonu budou nákypy chutnat i s čerstvými žampiony.

Suroviny na 4 porce

1 balení listového těsta
300 g hub
100 g slaniny
1 cibuli
1 stroužek česneku
½ lžičky drceného kmínu
sůl, pepř
1 lžičku lístků tymiánu
200 ml smetany
1 vejce na potření
olej

Postup

Na oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme kmín, nakrájené houby, prolisovaný stroužek česneku a na kostičky nakrájenou slaninu. Vše společně opečeme.

Pak do směsi nalejeme smetanu, přidáme tymián, osolíme a opepříme a necháme chvíli probublávat.

Listové těsto rozložíme, vyválíme a rozkrájíme na 4 nebo 6 čtverců, podle velikosti máslem vymazaných hrnků nebo šálků.

Každý čtverec dáme do hrnku nebo šálku tak, aby okraje hodně přesahovaly.

Naplníme houbovou směsí a těsto navrchu spojíme, aby se náplň při pečení neuvolňovala.

Potřeme vejcem a pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

 

Tags : nákyp

Nenechte si ujít další zajímavé články