TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Také vám na mramorové bábovce vždy chutnala ta čokoládová část? Tak si upečte rovnou celou čokoládovou!

Suroviny

3 vejce
150 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
120 g másla
300 g hladké mouky
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
150 ml mléka
4 lžíce kvalitního kakaa
100 g hořké čokolády
tuk a hrubá mouka na formu
moučkový cukr na posypání

Postup

Vejce a krupicový cukr vyšlehejte do pěny. Přidejte vanilkový cukr, rozpuštěné máslo, prosátou hladkou mouku a kypřicí prášek. Promíchejte a pak postupně přilijte mléko a přisypte kakao a na kousky nalámanou hořkou čokoládu.

Vyšlehejte vláčné těsto a nalijte ho do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečte ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Pak teplotu snižte na 150 °C a pečte ještě 30 minut.

Vychladlou bábovku posypte moučkovým cukrem.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články