Rajčata jsou zdroj vitaminů a minerálních látek důležitých pro silnou imunitu. Polévka z nich zasytí a udělá tělu dobře.
Suroviny na 4 porce
máslo
1 cibule
8 středně velkých rajčat
1 chilli paprička
sůl, mletý černý pepř
150 g lučiny nebo zakysané smetany
bylinky na ozdobení
Postup
V hrnci na másle nechte zkaramelizovat nadrobno nakrájenou cibuli.
Přidejte na půlky nakrájená rajčata a chilli papričku, zalijte trochou vodu a nechte asi 10 minut dusit, dokud rajčata nezměknou a nevypustí se šťáva. Vše osolte a opepřete.
Hrnec sundejte z plotny a polévku nechte mírně vychladnout. Přidejte lučinu nebo zakysanou smetanu a rozmixujte tyčovým mixérem.
Polévku zahřejte. Před servírováním porce ozdobte zakysanou smetanou a bylinkami.
Tags :
rajská polévka