Dostaly jste chuť na mleté maso, ale zadělávat na karbanátky se vám nechce? Naplňte mletým masem dýni!
Suroviny na 4 porce
1 velká nebo 2 malé dýně Hokaido
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce slunečnicového oleje
10 silnějších plátků slaniny
1 velká cibule
2 mrkve
1 řapíkatý celer
200 g sterilovaných žampionů
800 g hovězího mletého masa
sůl, mletý černý pepř
3 stroužky česneku
100 g strouhaného sýru
Postup
Odřízněte vršek dýně a vydlabejte semínka. Zapékací mísu vykapejte olivovým olejem, dejte do ní dýni a vložte do trouby rozehřáté na 180 ºC na 30 minut.
Ve velké hluboké pánvi rozehřejte slunečnicový olej a osmahněte na něm na tenké proužky nakrájenou slaninu a najemno nakrájenou cibuli. Přidejte nastrouhanou mrkev, oloupaný a nadrobno nakrájený stonek celeru, žampiony a restujte do změknutí.
Přidejte nadrobené mleté maso, osolte a opepřete, zamíchejte a na mírném plameni za občasného promíchání ohřívejte asi 10 minut. Nakonec vmíchejte prolisovaný česnek.
Dýni vytáhněte z trouby a naplňte připravenou směsí. Posypte nastrouhaným sýrem (eidam, čedar) a vložte zpátky do trouby. Pečte ještě asi 15 minut.