Další ze série z našich babiččiných receptů.
Suroviny na 8 porcí
4 lžíce oleje
1 hrnek džemu
1 hrnek krystalového cukru
1 hrnek mléka
1 balíček kypřicího prášku do pečiva
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
2 vajíčka
700 g čerstvého rybízu
na vysypání a vymazání formy:
1 lžíce mouky 1 lžíce tuku
Postup
Žloutky s cukrem vymíchejte do pěny. Přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva, přilijte olej, mléko a vše dobře promíchejte.
Nakonec zlehka vmíchejte tuhý sníh z bílků. Těsto vlijte na vymazaný a moukou vysypaný plech. Povrch těsta poklaďte ovocem. Pečte asi 30 minut při 180 °C.
Hotový koláč nechte mírně zchladnout, nakrájejte na kousky.
Potřete rozmíchaným džemem (nejlépe rybízovým) a podávejte.