TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Máte rádi zeleninová nápaditá jídla? Vyzkoušejte náš úžasný recept na pečenou řepu.

Suroviny na 4 porce

1 kg červené řepy
5 velkých stroužků česneku
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce octu Balsamico
1 lžíce medu
5 snítek bylinek (tymián, rozmarýn)
mletý pepř, sůl

Postup

Červenou řepu očistíme, nakrájíme na osminky nebo větší kusy a nasypeme do mísy. Přidáme oloupané celé stroužky česneku, olej, balzamikový ocet, med, případně i celé snítky bylinek, osolíme, opepříme a promícháme.

Směs nasypeme na větší arch alobalu a dobře ji do něj zabalíme tak, aby z balíčku nemohla unikat pára. Balíček položíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 90 minut.

Řepu podáváme teplou, jako přílohu k masu nebo doplněnou chlebem, nebo studenou, například jako salát.

Nenechte si ujít další zajímavé články